Χριστουγεννιάτικη γιορτή του συλλόγου (2018)

15/12/2018

Φωτογραφίες ο Ιωάννης Ψυτίλλης

Στην ετήσια χριστουγεννάτικη γιορτή του συλλόγου μας προσήλθε κόσμος εντός κι εκτός Θεσσαλονίκης: Από Αθήνα, Λάρισσα, Αγία, Πλαταμώνα και απʼ το Βόλο. 

 

Η γιορτούλα μας έγινε στο "Cafe Bazaar", και το γιορτινό τραπέζι ήταν και πάλι γεμάτο από διάφορες λιχουδιές. Πιστεύω, ότι τέτοια γιορτή μας βοηθάει εμάς τους μετανάστες να μπούμε στο πνεύμα των Χριστουγέννων: Γεύσεις, μυρωδιές και χρσιστουγεννιάτικη μουσική, καθώς και η ζεστή παρέα ανθρώπων, που απολαμβάνουν όλοι μαζί τα ίδια πράγματα. 

Η εκπρόσωπος της ναυτικής εκκλησίας Αθηνών, η κυρία Mari Hilonen, μας μετέφερε τους χαιρετισμούς απʼ την πρωτεύουσα. Η Sarianna Nikkola φρόντισε για το μουσικό κομμάτι της βραδιάς τραγουδώντας ένα φινλανδικό χριστουγεννιάτικο τραγούδι μόνη της και μετά μας διεύθυνε να πούμε άλλα δυο όλοι μαζί. 

 

Στο πρόγραμμα της γιορτής μας ήταν και φέτος η λαχειοφόρα αγορά, η οποία είχε συγκεντρώσει περισσότερα δώρα από ποτέ. Έτσι ο σύλλογός μας απόκτησε λίγα λεφτουδάκια στο ταμείο της προκείμενης εκδρομής στην Κώ την άνοιξη. Η λαχειοφόρα αγορά πρόσθεσε λίγη αγωνία στη γιορτούλα μας και αρκετοί έφυγαν στα σπίτια τους με κάμποσα δώρα.

Έμαθα από πολλούς παρεβρισκόμενους, ότι η χριστουγεννιάτικη γιορτή είναι το νούμερο ένα εκδήλωση του συλλόγου μας ετησίως. Συνεπώς θα είναι η χαρά μας να την διοργανώσουμε ξανά και του χρόνου. 

Ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος!

Οι χορηγοί της λαχειοφόρας αγοράς ήταν μ.α.:

 

 

 

            

Γίνε μέλος!

Γίνε και εσύ μέλος του Φινλανδικού Συλλόγου Βόρειας Ελλάδας!
Διάβασε το καταστατικό  εδώ ή κατέβασε το εδώ
Μετά κατέβασε την αίτηση μέλλους και στείλε την σε μας με e-mail στο seura@suomi-seura.gr